sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Kaksion suuret kalusteet hyvällä mallilla

Kiintokalusteet on nyt tehty!!! (Vessaa ei lasketa.) Suuret kalusteet ovat paikoillaan, vielä puuttuu vetimiä ja vääntimiä ja listoja ja muuta viimeistelyä, mutta suuret linjat on saavutettu. Makuuhuoneeseen voi mahtua vielä uudelleen järjestelyn myötä yöpöytä ja ehkä oikein survottuna korituoli. Osoitteesta http://miskamini.blogspot.fi/ löytyi aivan tosi suloisen korituolin ohje.

Tämän jälkeen seuraakin minulle se kaikkein vaikein osio, eli elävöittäminen. Jonkun verran olen tehnyt, ostanut ja saanut aikojen saatossa pientä rekvisiittaa. Tänäkin vuonna osallistuin joulukalenterivaihtoon joten niistäkin odotan vielä saavani jotain ihanaa. Sitten ne pitäisi vain saada paikoilleen. VOI KAUHEA!!!!

Eteiseen tein kiintokaapiston. Ulkovaatteiden hengaripaikat ja kolme ovellista kaappia. Oviin toivon ehtiväni tehdä jossain vaiheessa Leea salvat. Jos aikaa jää, suurimman kaapin ovi jää raolleen ja sieltä saa tursua tavaraa.=) Mutta kiireen yllättäessä on kuitenkin olemassa ovi kiinni vaihtoehto. Hyllyillä näkyy hieman kuumaliima rippeita ja vinoutta, mutta kuuluu asiaan.

Anja teki minun aikuisille syksyllä valtavasti ihania vaatteita. Takit tulevat tänne. Valmiina ostetut hengarit ja nuppineuloja, jotta takit pysyvät hengareissaan ja laskeutuvat aidommin. Nämä takit ovat ihan käsittämättömän upeita yksityikohtineen, istuvuudeltaan ja puettavuudelta.

Keväällä tehtiin Minimartoissa kenkiä. Anne oli tehnyt fimo massasta valtavan määrän valmiita pohjia joihin oli helppo lisätä nahkaa ja nahkanauhaa. Toisella kerralla Anja neuvoi meille laukkujen tekoa. Seassa näkyy myös ainakin 2 Kati Kainulaisen laukkua. Olen virkannut ja kutonut pipoja ja lapasia. Ehkä laitan vielä lapasten väliin nauhan, jotta saan toisen roikkumaan kaiken edelle. Huivit leikkasin kaveriltani saamista villakankaan jätepaloista.
Ja sitten kaappiin tungettuna:
Keittiöstä puuttui etualalta yläkaapisto ja liesituuletin. Liesituulettimen taakse tein tuuletushormin, jota kautta saan vedettyä valon. Keittiöntasolle on suunnitteilla päiväruokatiskit, eväsleipien teko ja herkkujen paisto. Pöydälle kaatunut maitolasi ja muita lapsiperheen ruokailun ja elämän jälkiä. Ja hyllyt ja kaapiston päällinenkin pitäisi täyttää.


Makuuhuoneen järjestystä mietittiin kaverini kanssa eräänä yönä wasupissa. Kun tietää että aamuvuoron herätys on 4.35, niin nukkekoti asioiden miettiminen tuntuu kaikkein oleennaisimmalta. Mutta tyydyttävä järjestys löytyi ja kuin ihmeen kaupalla tila yöpöydälle ja ehkä myös korituolille. Yöpöydälle herätyskello, kirja ja vesilasi, leluja... Lipastolle meikit, valokuvat ja muuta. Lipastoonkin on jätetty mahdollisuus ovien auki/kiinni pitämiselle. Kaikki taulut puuttuu, mutta Armi oli tehnyt joulukalenteriin heti nähtävän punaisen maatuskataulun!! IHANA!! Ja eiköhän kaapin kätkoistä löydy muutakin.

Olohuone onkin ollut koko ajan pisimmällä. Kaapistoon tilailin vasta Doloreksesta viinapullo aihioita ja likööriä ja toivon mukaan taulunkehyksiä ja muuta ihanaa. Taistelevista metsoista puuttuu kehykset ja kaappikello odottaa tekijää. Toiveissa olisi myös kukkapöytä ja Maisan lelut kulmalliseen nurkkaan.

Kello käy ja helmikuu lähestyy. Toivottavasti ehdin toteuttamaan koko näkemykseni asioista. Ja kaiken pitäisi olla vielä kiinni. Eli paljon kaksipuoleista teippiä, tacky waxia ja kuumaliimaa tulossa.=)

Lopuksi murheenkryyni, se on vähän kesken:

3 kommenttia:

  1. Aivan huippu tää kaksio! Niin elävän näköistä jo nyt! Sun työt ovat sitä parhainta A-luokkaa.

    VastaaPoista
  2. Aivan yliveto tää sun projekti! Paljon oot saanut jo aikaseksi, kyllä tää valmistuu ajoissa! Tykkään!

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää! Niin aitoa ja eläväistä käsialaa. Oot taitava!

    VastaaPoista