perjantai 27. maaliskuuta 2015

Merikeijun sohva

Olen jonkin verran kulutellut aikaani virkatessa. Siis ihan oikeasti kuluttanut aikaa. Merikeijun sylissä näkyvää huiviakin väkersin reilun 6tuntia, että kyllä tämä minivirkkaus/-kutominen ottaa aikansa. Villatakkiinkin tuhrautui monta tuntia sillä kyseessä on ensimmäinen versio, jolloin hakusessa oli vielä kuinka monella silmukalla aloitan, miten teen hartiat ja kuinka monta silmukkaa tarvitaan hihoihin. Kunhan saan kutomiskaavion piirrettyä selkeämmin, voin sen jakaa täälläkin.

Ilmassa on pientä ajatusta että Keijun sisko Pilvipouta on muuttamassa myös yksiöön. (Lähinnä siksi että tekemäni villatakki ei ole Merikeijun värinen.) Tällöin sohvallekin täytyy mahtua nukkumaan, kuitenkin sohvan pitäisi mahtua sisään.=) Siinäpä pieni pulma. Onneksi kaapin ovet ovat liukuvaa mallia ja kirjahyllyn alimmat hyllyt voi käyttää harvemmin käytettävien tavaroiden säilytykseen.

Sohvan sahailin 2mm vanerista ja 5mm puukepeistä. Lisäilin myös valmiita sorvauksia. Taustan kuvion olen joskus piirtänyt kahtiataitetulle paperille. Värinä on perinnemaalien oliivinvihreä.

Asunnon värimaailma on melko kirjava, joten ajattelin tuoda suht neutraalin ruskean sitä tasoittamaan. Vilttikankaan ostin nukkekotikirppikseltä, ohutta flanelia jolle annoin kyytiä hiomapaperilla. Jos se nyt villaviltistä menisi.
Asuntoon pitäisi vielä saada mahtumaan eteisen kaappi, pöytä ja luultavimmin ainakin yksi tuoli... Nukkumaparvikin on vielä kesken..=)

1 kommentti: