tiistai 31. maaliskuuta 2015

Auto, osa 1

Minulla on mieli kuin harakalla. Ajatus karkaa heti kun jossain jokin kiiltää. Mutta aasinsillalla pääsin tännekin. Autotalliin tarvitaan auto.

Sahailin osat 4mm vanerista. Sivuosat, eli auton muodon, sahasin yhteen liimatuista levyistä. Pohjan tein 6mm mdf-levystä. Ikkunat on 3mm Bilteman pleksiä. Lisäksi sekaan heitin eri vahvuisia puukeppejä.
Mustaa sattui olemaan kaapissa. Auton mallina olen käyttänyt mielikuvaani siitä millainen on Lada Niva. Todennäköisesti keksin tälle sitten oman merkin ja mallin. Mutta hyvin perus kulmainen karvalakkimalli täältä on muotoutumassa. Alkuun ajattelin liimailla vain osat kasaan. Just! Samalla hetkellä kun liimat oli laitettu tajusin että ei tule onnistumaan. Auto täytyy ruuvata kasaan ja apureiät porata ennen liiman laittoa. Ei auttanut muu kuin pyyhkiä liimat pois.

 Konepellin ja takaluukun tein itselleni parhaiten sopivalla reikänaula mallilla. SIvu oviin kokeilin naulata niitä ihan kaikkein pienimpiä harrastaja saranoita. Ei ollut ihan minun juttu. Ei oikein sarananaulat uponneet. Muutenkin oli jo hieman liian pientä. Ja sarana jäi repsottamaan. Laitoin sitten ulkopuolelle päälle tukemaan liimalla kangasnauhaa. Apukuskin puoleisen oven tein niin että avasin oven "sepposen selälleen" ja teippasin kiinni keulan sivuun. Sitten liimailin kangasnauhan mahdollisimman tiiviisti. Näin kangasta menee saranan sisään. Kun liimaus oli suht kuiva, laitoin oven kiinni ja liimailin vielä yhden nauhan pätkän ulkopuolelle tasaiseksi.
 Kaasu, jarru ja kytkin ovat timantteja.
Katon maalasin valkoiseksi ja sisäkattoon liimasin IKEAn jämäpalasta oranssin kukan vihreällä pohjalla.
Tarkoituksena on käydä aamulla ostamassa metallic spray. Hyppyyttelen vielä ajatusta vihreän ja sinisen välillä. Uskon että väri erottuu jotenkin mustan päältä ja ainakin valkoinen katto saa hyvin värin pintaan.
Tässä vaiheessa nostan tavarat uunin päälle ja lähden nukkumaan. Sisäverhous ajatuksen pompuuttelua täytynee vielä jatkaa hetki.. Minulla olisi tumman ruskeaa mokkanahkaa, mutta onko se tarpeeksi sopiva? Vai pitäisikö vielä etsiä oranssia tai tummanvihreää kangasta. Kas siinä pulma.

Kun auto oli valmis tajusin että olin kokeillut vain pituus suunnassa mahtuuko koko auto edes talliin. Onneksi se mahtuu myös korkeudeltaan kuin leveydeltään sisään tallin ovesta. Liikaa tilaa sillä ei kyllä ole. Laskeskelin että mittakaavaksi tulee jotain 1:14.

Edit: Auto on muodoltaan ykasassa, ei valmis. Renkaatkin on vielä irti. Saati sitten muu..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti