keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Auto, osa 2

Tänään jatkui autoprojekti. Porasin siis renkaat mdf-levystä, mutta aukkoporanterän ohjain terä teki keskelle liian suuren reiän. Olin jo hieman epätoivoinen, kunnes mies keksi tökätä pyöreää keppiä reikään ja porata siihen sitten sopivamman kokoisen reiän. Renkaat laitettiin ruuveilla runkoon ja väliin mutteri pyörimisen edistämiseksi.

 Sitten porailin hieman suuremmalla aukko terällä mdf-levyyn reiän ja sahasin n 1cm sen ulkopuolelta jotta sain suuren renkaan. Sen pistin kahtia takalokasuojiksi ja sahailin niihin sopivat puolipallot. Eteen en vielä laittanut mitään sillä jos teen moottorin se saa vilkkua renkaan takaa tai mitä nyt ikinä teenkin niin mietin sen sitten. Lisäksi tein takapenkin korokkeen.
Sitten teipattiin auto huolellisesti.

Ja kutsuttiin ukko hätiin. Joka suostui maalaamaan ensimmäisen kerroksen kuvauksellisesti. Itte sprayasin loput. Kyllä mulla menis hermot jos ois nuin suuret kourat.
Ulkokuvissa näkyy hyvin violetti väri. Tarttui melko samoin katon valkoiseen kuin sivujen mustaankin maaliin.
Seuraavana tuolit. Sahasin 4mm vanerista etupenkkien sivut ja puusisukset. Lisäilin pehmusteita ja ja liimasin kuumaliimalla sivuilla kirpparilta löytämääni mokkanahkalaukkua. Valossa taittaa hieman punaisen ruskeaan. Keskustan sivut ompelin siistiksi. Mietin kyllä että tästä laukusta tulisi komia nahkatakkikin, oli sen verran ohut ja pehmyt kangas työstää- kaavat vaan puuttuu.. (*vink, vink, voi kommentteihin vinkata mistä löytyy). Kuumaliima on kuumaa.
Etupenkkeihin yritin tehdä taittomekanismia jotta takapenkillekin pääsee.
Otsalampun suojuksesta tein sen jalkatilavälin joka kuskilla ja apukuskilla on. Näistä materiaaleista ja nahasta tein keskiosan vaihdekepin ja säilytyslaatikon.
Lopuksi vielä kuvat tämän hetkisestä tilanteesta. Auto on kumman sininen sisällä. Tähän sitten vielä massailla ratti. Lisäksi puuttuu radio, oven kahvat ulkoa ja sisältä, sivujen kromaukset, bensaluukku, antenni, pakoputki, vanteet jne.. Mutta rauhoitan nyt pääsiäisen perheelle ja ehkä ompelushommille.

1 kommentti:

  1. Hieno autoprojekti. Kiitos, pikkupakettisi on saapunut perille.

    VastaaPoista