sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Villasukat Jooselle

Tilasin toukokuussa Doloreksesta 0,8 ja 1mm puikot. Molempia 2kpl, eli yhteensä puikkoja on 4. Lisäksi tilailin vaikka minkälaisia lankoja. Tilausta tehdessä minulla oli hirmu kiire saada puikot ja langat mahdollisimman pian. Ja sitten sain- ja homma unohtui. Kunnes tuli syksy ja ilmat viileni.

Lankana Venne wool 4-3037 multi. Aloitin 16 silmukalla pyöröneulosta 2 oikein, 2 nurin 1,5cm. Kannan sileään osaan otin 8 silmukkaa, joita 8. kierrosta (kierros oikeaa, kierros nurjaa), kierroksen ensimmäinen jätetään neulomatta. Ensimmäinen kantapohja kierros: 1 neulomatta, 1neulottu, 1neulomatta, 1 neulottu, sitten nostin viimeisimmän neulomattoman neulotun yli ja neuloin loput 4. Seuraavalla kierroksella nurjaa 1 neulomatta, 1neulottu, 1neulomatta, 1 neulottu, sitten nostin viimeisimmän neulomattoman neulotun yli ja neuloin loput3. Seuraavalla kierroksella 2neulomatta, 1 neulottu ja viimeisen neulomaton neuloton yli ja niin edespäin kunnes jäljellä oli 2 silmukkaa. Reunoilta keräsin mukaan 4/reuna eli 8. Yhteensä silmukoita 18. Sitten neuloin vajaa 2cm sileää ja tein kärkikavennuksen.
 Sukka osasta tuli melko laaja. Kun sukat olivat valmiit pelasin erän tuhkimoa. Kenelle sukka sopii?? Ja Kassalan suurimpaan jalkaanhan se meni eli Joosepille. Varret olivat hieman tiukat, mutta niin on Joosen nilkatkin, ainoastaan jalkaterät ovat hermottomat latukat. Varret siis sopivat muillekin, mutta terä osa saa olla pienempi. 16-14 silmukkaa?? Täytynee kokeilla. Ja muksuille sit todella pientä.
 Siinä sitä patsastellaan uusissa sukissa. Ei taida enää irrota jalastakaan mutta hyvä niin, eipähän mene hukkaan.=)

Oikein nurin, oikein nurin.
Vähän kudoin, paljon purin.

1 kommentti:

  1. minusta mahtava saavutus tehdä aidon ohjeen mukaan - sankarillista suorastaan! Hyvä sinä <3 Olen nähnyt pötkösukkavirityksiä jotka eivät ole edes sukan näköisiä

    VastaaPoista