keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Oranssi nahkasohva

3 vuotta sitten ulkomailta ostettu oranssi lompakkoni tuli tiensä päähän ja sain uuden- punaisen. Mutta koska kiinnyn käyttötavaroihin en voinut tätäkään nakata roskiin. Myös edellinen onnistuminen tekonahan kanssa kannusti tekemään tästäkin sohvan.
Lompakko on huomattavasti pienempi kuin käsilaukku, ja halusin mahdollisimman paljon kulunutta pintaa. Täten päädyin pieneen yhden istuttavaan. Edellistä sohvaa tehdessä minulle jäi ylimääräiseksi pyöreät käsinojat. Nahat liimasin puu osiin puuliimalla, selkänojaan kukkakuvion. Puuosat liimasin yhteen kuumaliimalla. Istuin osa on retkipatjaa, johon nahka ei liimalla tarttunut, joten kasattuani puuosat liimasin piiloon jäävät nahkakohdat suoraan kuumaliimalla puuhun. Pehmustetteet jäivät silloin nätisti piiloon. Tässä vaiheessa pitää olla nopea ja varovainen jottei polta sormiaan. Käytin hukkatikkuja liiman tökkimiseen. Porasin pohjaan 4 1mm reikää ja laitoin niihin pienet naulat. Kuumaliimaa ja oranssi puuhelmi päälle.
Ja onhan se söpö. En tiedä jääkö nyt Elinalle vai viekö Merikeiju(1:12)  matkassaan kunhan muuttaa omilleen. Sohvalle löysi myös neulahuovuttamani kissa. Vuosi sitten tehdystä kissojen sarjasta ei ole jäljellä enää kuin Rontti, sen verran hyvin Kassalan kissat (n.20kpl) ovat maailmalle lähteneet.

Merikeijun omilleen muutto lähestyy. Talon rakennukseen en ole kuitenkaan ihan heti ryhtymässä. Samalla kun tilailin Kärkkäisen verkkokaupasta kotiovelle ohuita vanereita, tilasin myös Merikeijulle yksiön. Laatikon mitat on 37cm*20cm*27cm, eli 4.44m*2.40m ja huonekorkeus 3.24m. Kovin pieni yksiöksi -reilu 10 neliöö, mutta jospa sinne mahdutaan.=) Nyt pitää ottaa aivonystyrät käyttöön, jotta vessakin saadaan sopimaan.=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti