torstai 25. kesäkuuta 2015

Häkkilinnut

Vielä viimeisiä silauksia Rubyn boksiin. Tein kaksi valkoista pöllöä, yhden harmaaruskean kovia kokeneen pöölönpoikasen, valkoiset kuhertelulinnut ja Fenix-linnun. Osa linnuista on vielä niin vahingoittuneita että ne on ollut Rubyn pakko vangita. Siksi myös häkkejä.

Häkit on tehty 1mm vanerista ja hammas/sorvatuistatikuista. Toiseen laitoin päälle valkoisen tylliverkon ja toiseen mustan. Valkoinen pöllö on niin tuore tapaus että sen häkki oikein loistaa muuten synkeässä luolassa, vielä ei ole kosteus ja sammal päässyt vaikuttamaan.
Sorvatuista tikuista tehty häkki tuli kuhertelulinnuille ja siihen käytin kaltereiksi nuppineuloja. Häkin myös petsasin tummanruksealla petsillä.
 Pöllöt on valkoisia valmiitakarvapalloja, yksi iso ja yksi pieni. Nokkana pronssinen helmi ja silminä leikelty mustahelmi.
Fenix-lintu on tehty mandariinin oranssista ja pimeässä hohtavasta fimosta. Eli ainakin pään pitäisi hohtaa pimeässä. LIsäksi liimailin nurkista löytyviä sulkia. Seisontatelineen olen tehnyt erikokoisista helmistä ja suuresta napista. Lisäksi katkoin vanhaa pronssista kaulaketjua, jotta Fenix lintu ei pääse karkaamaan.
Ensimmäistä kertaa koko 3 vuoden harrastuksen aikana olen saanut jotain valmiiksi. Tietenkin jätän itselleni oikeuden muutella ja lisäillä tavaroita, mutta ajatuksen tasolla Rubyn luola on valmis ja nyt jään vain odottelemaan nukkekotiyhdistyksen kaksiota. Valmiit häkkikuvat ja muut löytyvät seuraavasta tekstist.

1 kommentti:

  1. Suloiset pöllöt.... niin enkä menis sanomaan että se Ruby ois jotenkin pelottava. Aika kohtuu - jos ei nyt herttainen tai miellyttävä niin - upea noita!

    VastaaPoista