maanantai 24. helmikuuta 2014

Silmät ristissä ristipistoja

Kuukauden verran olen ajan kuluksi silloin tällöin tehnyt ristipistoja. Mahtava tapa rauhoittaa ja hallita omaa fiilistä. Löysin lankakaupasta aidakangasta, jonka ruudut ovat huomattavasti pienempiä kuin esimerkiksi liikennematossa käyttämäni kangas. Nyt pistot voi tehdä ompelulangalla ja kiitos LIDLin lankapaketin värivaihtoehtoja riittää. Aloin siis tehdä poikien huoneeseen ristipistoilla aakkostaulua. Ensimmäinen meni hieman pieleen, toisessakin oli jotain vialla. Jossain siinä 3 ja 4 välillä alkoi aakkoset näyttää siltä miltä pitääkin, mutta piti sitten mennä tekemään sama eri värein.

Itse kehittelemässä mallissani oikeaan alanurkkaan jää kohtuullisen kokoinen tyhjä tila. Siihenkin kokeilin sitten monenlaista eläin kuvioo. Eli nyt on 7 aakkostaulua valmiina, mutta poikien huoneen taulusta puuttuu eläin sillä en osaa päättää pöllö vai kukko?

Tässäpäs koko työ koko komeudessaan:
Aluksi siis tein pupu kuvioisen aakkoset. Mielestäni i-kirjaimelle jäi liikaa tilaa ja H, M ja N näyttää melko samalta. Myös G on enemmän 6 kuin G. Ankka taulussa N on jo paremman mallinen ja I ei vie liikaa tilaa sekä K on ottanut paremman muodon. Ankalle tein ensin pelkät äärivivat, mutta koska se ei erottunut kunnolla taustasta päädyin koko vartolo kirjontaan.
Seuraavissa kirjaimet alkavat olla jo aivan perfekt. M kirjaimen pidin tietoisesti kapeana koska jos sitä olisi alkanut yhtään levittelee niin olisi tarvittu 5 leveyttä eikä 3-4. Tässä vaiheessa huomasin että peräkkäiset W ja X ovat saman väriset, päädyin kuitenkin pitämään ne niin koska minulle oli tärkeämpi vasemman reunan värivaihtelu. Leppäkerttu tauluun tuli "vääränlainen" S. Hirmuinen moka!=) Omasta lopullisesta siis puuttuu vielä pöllö tai kukko!!??? Kas siinä pulma.
Sitten vaihdoin värin puna-oranssiin. Kirjaimet sujui jo selkärangasta ja pääsin jo enemmän rentoutumisen makuun. Ehkä silläkin päädyin tekemään samaa kun oli sen jo oppinut ja hauskaa riitti.
Mutta tässä siis mallia kukosta, toinen on hieman tummempi ja pyrstön värityksessä on pieniä eroja. Eli jos mielestäsi kukko on parempi niin kumpi kukko?
Lopuksi vielä pöllö kokeilu. Valitettavasti minulla ei ollut tekohetkellä mukana vaaleanvaalean ruskeaa väri joten koetin korvata sitä oranssilla... Nätti se on kyllä siltikin. Ja tarkkasilmäinen huomaa että toisessä Ö on tipahtanut.
Toisaalta olisin voinut laittaa nämä tänne vain että katsokaa mitä tein, mutta omapa on blogini. Jos haluan ruotia missä meni pieleen niin sitten ruodin vaikka täi-kammalla. Enää on kolme ongelmaa:
1. Pöllö vai kukko?
2. Millainen kehys?
3. Mitä minä näillä kaikilla teen????

3 kommenttia:

 1. ihanaiset aakkoset. suosikkini on leppiksillä.
  mutta vastaukset kysymyksiisi:
  aapiskukko vaaleampi.
  ohutkehys ehkäpä vihreä.
  annat lahjaksi,myyt ylimääräiset.

  VastaaPoista
 2. Leppikset oli munkin suosikki! Mutta...

  1. Vaaleampi kukko.
  2. Ömm... puukehykset?
  3. Myyt, annat lahjaksi, rakennat tusinan nukkekotia lisää... ;)

  -Liisa.

  VastaaPoista
 3. 1. kukko
  2. kapea tumma puukehys
  3. uskon että tähän mennessä tämä ongelma on jo ratkaistu

  VastaaPoista