keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Kirjoja

Inspiraatio kirjoihin iski, kun satuin juuri kohdalle kun Facebookin nukkekotiharrastajissa etsittiin kokeilijoita levylle (jonka nimeä en nyt muista). Mutta siitä enemmän kunhan olen kokeillut. Mukana tuli myös tarra-arkilla olevia kirjankansia. Nämä sain satutaiteilija Milja Talvikilta (http://www.miljatalvikki.fi/), kun lupasin vaihdossa lähettää jotain nukkekodin pientavaraa.

Otin esille kirjankansi tarrat (kaikki mitä niistä oli jäljellä puuronäpin iskun jälkeen), pinterestistä löytämäni kirjankannet, puhelinluettelon, liimapuikon, mattopuukon ja sakset. Taitoin puhelinluettelon voimakkaasti auki valkoisilta sivuilta ja leikkasin mattopuukolla irti 2 n.5mm paksua nidettä. Liimasin kannet liimasidonnan päälle ja leikkasin kirjanreunoja mukaillen irti. Lopputulokseksi pienenpieniä selattavia kirjoja, joissa ei lue mitään.=) 
Pinterestistä löysin myös Sleeping Beauty kirjan, johon kuului 3 sisäsivua. Leikkasin ja liimasin siitä kirjan näköisen.
Oli jo aiemmin unta odottaessa ja sen tuloa viivyttäessäni keksinyt ajatuksen kirjojen skannaamisesta. Nyt lopultakin minulle koitti mahdollisuus, siitä saan kiittää pojan kummitätiä sekä tietenkin poikaani kirjoista. Koska olen laiska, kirjan täytyi mahtua avattuna skanneriin. Kotoa löytyi Karoliina pieni kani, Värikkäät autot sekä Salama ja Ystävät. Skannasin kannet sekä jokaisen aukeaman. Picasalla käsittelin niin ettei kuvissa näy muuta kuin aukeama. Tämän jälkeen siirsin kuvat wordiin ja pienensin samankokoisiksi ja laitoin ne tiiviiksi jonoksi. Tulostin, leikkasin irti pitkän sisäsivukaistaleen sekä kannet, taittelin sisäsivuista "haitarin", liimaa, kasaan puristus ja kannet päälle. Aika söpöjä vaikka itse sanonkin, melkein luettavissa.
Tässä vielä hieman mittakaavaa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti