maanantai 17. maaliskuuta 2014

Kummitytön talo

Minulla ja miehellä on 1 yhteinen kummilapsi, joka täyttää ensi kuussa 4. Jotta tyttö oppisi kummitädin tavoille, päätin tehdä hänelle oman rintamamiestalon. Ja pakotin miehen auttamaan. Talo tehtiin oikeaan 1:12 mittakaavaan, että jos vaikka isompanakin harrastus kiinnostaisi.

Talo on MDF-levyä, pohja vaneria, aivan kuten Kassalassakin. Minä arkkitehturoin, mittasin ja piirsin - mies sahasi. Sisäpinnat pohjamaalasin ennen kasaamista. Yhdessä kasattiin liimaten ja ruuvaten.
Valaistukseksi ostin IKEAsta LED-lamppuja. Sarjassa on 4 pyöreää "plafondia" ja yksi katkaisia. Katkaisin asennettiin talon ulkopuolelle. Johtosekamelska naamioitiin keittiötasoksi. Todella hyvä valoisuus talossa.
Seuraavaksi tapetoin sisäpinnat Tiimarin poistopyynnin papereilla sekä valkoiseksi maalaamallani pöytätabletilla. Maalasin tarkoituksella hieman hosuen, jotta puolipaneeli näyttäisi ajan patinoimalta. Lattiaan käytin samaa tarraa kuin Kassalassakin, myös kylpyhuoneessa on samaa marmori kontaktimuovia kuin omassani. Tässä vaiheessa vuodatin pieniä kyyneliä, etten halua luopua tästä talosta. Mies lupasi että kunhan olen saanut Kassalan valmiiksi/ 4 vuoden päästä voimme harkita rakentavamme minullekin rintamamiestalon. Portaat on bilteman- ja jäätelötikkua.

Alakerrassa on tilava tupakeittiö:
Yläkerrassa makuu- ja kylpyhuone:
Katto on saranoitu ja päällystetty vihreällä aaltopahvilla. Pihaan laitoin kaapiin unohtuneen akvaarion muovikasvin (porasin reiän, laitoin liimaa ja tungin kasvin varren sisään) sekä IKEAn tekokukkaa(ruuvilla suoraan alustaan). Nurmikkona on vihreää fleecekangasta. Talo maalattiin keltaiseksi.
Tässä luovutusvaiheen kuvat Aurinkopolku 4:stä:
Kalusteet ovat odottamassa laatikossa. Kalusteita tein itse, mutta löysin hyviä myös kirpputorilta. Mittasuhteet vaihtelevat 1:12 - 1;20, mutta jospa se ei haittaa. Kuvat siitä laitan kunhan olemme yhdessä sisustaneet.

Talon rakennus aloitettiin tammikuun alussa, välillä tehtiin tosissaan kahdestaan töitä, välillä pidettiin taukoa (elettiin muuta elämää), pikku hiljaa sisustaen ja edeten. 2,5kk siinä meni. Eikä ihan heti aleta vastaavaan projektiin uudelleen, eikä ihan kenelle tahansa. Nyt toivon vain kovaa leikintää ja hellävaraista käsittelyä uudelta omistajalta.

M olet kummeille todella rakas ja tärkeä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti