sunnuntai 10. elokuuta 2014

Ristipistoin eteisenmatto

Pitkästä aikaa pääti taas pistellä itseäni sormeen. Etsin netistä malleja mattoa ajatellen, sillä työtä pienessä matossakin on melkoisesti ja olisi hyvä nähdä hieman ennakkoon mitä tekee. Löysin sitten ihanan ristipisto ohjeen täältä: http://nilikentanminit.vuodatus.net/lue/2012/10/ristipistoja-3
Ja koska kirjoittaja oli luvannut jollekulle toiselle käyttää malliaan, päätin minäkin käyttää tätä mallia sillä niin ihana se on.

Vaikka Merikeiju on vielä osina ja talokin pelkästään ajatuksissa niin tein mattoa sinne. Kovasti saa kyllä tökkiä neulalla itseään sormeen. Jostain syystä minulla on pakkomielle tökätä itseäni vasempaan etusormeen, joka odottaa kankaan toisella puolen. Jännä oli huomata että kun teippaa sormen sitä suojellakseen, se nousee pystyyn ja halvaantuu täysin käyttökelvottomaksi. Laastari sormessa lamauttaa minulla sormen kuin sormen ja seuraava sormi siirtyy neulan alle. Tähänkin työhön on siis vuodatettu verta, hikeä ja kyyneleitä. Onneksi reilun 8 tunnin tökkimisen jälkeen opin olemaan tökkäämättä itseäni sormeen.

Työhön kului Aida-kangasta ja ompelukonelankaa. Paremman täytön saadakseni käytin lankaa kaksin kerroin. Tässä vaiheessa txt kaverilta apuja: jatkaako vaalean ruskealla vai laittaa keskelle hieman ruskeampaa..
Minulla kului suunnilleen tunti kun täytin keskellä olevan ruudun ruskealla. Lisäksi esimerkiksi koko työn ympärillä oleva kierros vie myös reilun tunnin. Voin kertoa että hidasta hommaa.. Ihanan hidasta.
Seuraava kysymys lähti sitten täyttääkö vihreät vaalealla vai tummemmalla ruskealla. Onneksi luottoystävä vastasi mitä itsekin olin ajatellut.
Ristipisto matto
Lopuksi kiersin vielä työn 3kertaa ympäri. Hieman pyöristettynä laskeskelisin että tökin itseäni 20tuntia saadakseni tämän maton. Ja jottei tökkiminen loppuisi suunnittelen jo toista ainakin 3kertaa isompaa olohuoneen mattoa Merikeijun taloon. Jotain oikein ällöpinkkihärselöä, kunhan jostain ihanan mallin löydän.

Tarkoitus on hankkia yksipuolista tärkkikangasta, tärkätä se toiselle puolen ja leikata ylimääräiset kankaan pois. Maton kooksi tuli 7x10cm. Mutta nyt kello on nukkumaan menoaika.

2 kommenttia:

  1. Kiva kun kävit kommentoimassa niin löysin tänne. Kivan maton teit.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ideasta. Minulla riittää tarmoa tehdä, mutta inspiraatiota saa vielä hakemalla hakea. Minä niin rakastuin tuohon sinun malliin.=)

    VastaaPoista