tiistai 16. joulukuuta 2014

WC-istuin ja käsienpesuallas

Olen joskus ostanut valkoista CERNIT-massaa ja melkein hylännyt koko massahommat. Ihan hirmu kovaa tavaraa työstettäväksi. En tykkää sitten yhtään. Kuitenkin se on ostettu ja ennen kuin se on käytetty en pysty perustelemaan itselleni miksi tarvitsen pehmempää valkoista massaa. Ihan itseni takia, mutta silti.

Nyt yöllä kaivelin sen kätköistäni. 2 pakettia. Toiseen kaiversin käsienpesualtaan. Lohkeili kyllä ikävästi. Eli kaiversin keskelle altaan, ja tasoittelin pyöreällä massatyökalullani: puolikkaan pikkurillin ja etusormen pään kokoiset pallot. Tietenkin lämin sormilla jotta käsien rasva notkeuttaisi yhtään. Lopuksi leikkelin massa terällä reunat pois, jotta sain altaan ulkoisesti suorakulmioksi. Hanan olen joskus tilannut minimaailmasta ja sprayannut hopeiseksi.
Sitten se hieman enemmän työtä vaatinut istuin. Tätä varten jouduin pehmittämään koko paketin CERNITtiä. Ei ollut kivaa. Sormiin sattuu. Pöntön allas osan sain aikaiseksi kun laitoin elmunkelmua ison marmorikuulan päälle ja sitten lämmin pehmeää CERNITtiä ympärille. HOX! Massat eivät irtoa pelkästä marmorikuulasta edes paistettuna. Kaulitsin pohjaa ja tein putkia ja sitten ei muuta kuin kasailemaan. Tein 3 osaa: pöntön, vesisäiliön ja pöntön kannen. Rengasta en ruvennut edes irrallisena haaveilemaan, mutta ehkä sitten joskus Merikeijun taloon (1:12) pehmeämmästä massasta. Kassalassa rengas on kiinteä. Kannen kiinnitin pitsitarranauhalla ja liimalla ja sitten vesisäiliö päälle.


Eivät nämä nyt kaupasta ostetun veroisia ole, mutta siksi sitäkin arvokkaampia minulle. Saunan ovi on korjauksessa, ja seuraavaksi pitääkin vetää putket suihkulle sekä keittiöön menemään.=)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti