torstai 19. joulukuuta 2013

Keittiö Jouluna 2013

Keittiössä on tapahtunut kuluneiden viikkojen aikana hurjaa kehitystä. Seinäkaapit on kiinteästi liimattu puuliimalla seinään, alakaapistosta puuttuu enää takaseinä ja pirttikalustokin on saatu omalle paikalleen. Enää puuttuu hella, mutta sen teko jää Joulun jälkeiseen aikaan. Suurin ongelma eli päätös on tehty, enää puuttuu toteutus. Hellaksi olen ajatellut pahvista taitella vanhanaikaisen punatiilikuvioisen puuhellan, jossa on leivinuunityyppinen polttotila.

Mutta tässäpä kuvat tämän hetkisestä tilanteesta:Kuten kuvista huonosti näkee on talossa ledivalaistus ja tältä se näyttää ilman salamaa:


Talon sähkötys toimi alunperin akulla, mutta koska lapsista on kiehtovaa rämpätä valoja ja jättää niitä päälle - akku tyhjeni. Nyt valaistus on töpselihommaa, mutta muuntajan kanssa on pieni hienosäätö ongelma. Sähköä tulee liian vähän ja valaistus on himmeä.

Lopuksi pieni kurkistus siihen mitä tapahtuu kulissien takana:Tässä luodaan seinähyllyä. Keittiönpöydällä.=) Aikamoisen sotkun saa aikaan ihan näin pienesti näkertämälläkin. Oikeassa alanurkassa oma patentoimani hyllytyökalu. Olen monia ohjeita lueskellut, jossa hyllyt vaan taianomaisesti liimataan suoraan hyllyn reunoihin. Ehkä homma olisi toteutettavissa jollain äkäisemmällä, nopeammin kuivuvalla liimalla. Itse olen mieltynyt halpaan puuliimaan, jonka kuivuminen kestää ja kestää. Puuliimaa lähinnä siksi että meillä on sitä kilon purkki ja koskaan en muista/raski ostaa muuta. Koska lähtökohdat ovat mitä on, syntyi The Hyllytyökalu.

The Hyllytyökalu rakentuu yhteen teipatuista* Bilteman sytykepaloista ja tohtorin kurkistelutikuista**, jotka on vedetty ilmastointiteipillä yhteen. Ja toimii. Taianomaisesti 4-5 tunnissa hyllyt liimautuvat suhteellisen suoraan hyllyn reunoihin.

*suosittelen Bilteman sytyketikkujen yhteen teippaamista sahausta varten. Kerta sahauksella saa useamman poikki ja palat ovat myös suunnilleen samankokoisia.

**tohtorin kurkkuunkurkistelutikkuja voi leikata SAKSILLA!! Saksilla, hyvä ystävä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti