maanantai 30. joulukuuta 2013

Vanhempien makuuhuone

Koska talo sai asukkaat on tänään käynyt keittiön pöydällä melkoinen tohina, kun kaivoin esiin ompelukoneen, kuumaliiman ja muut tätä pienemmät tavarat. Eli kaikki kolme työkalupakkia, lisää tavaraa on kaapeisa, mutta työkalupakeissa ne tärkeimmät.

Vuosi sitten ostin Hong Kongista makuuhuonekaluston, jota on tuunailtu sen verran että se sprayattiin valkoiseksi. Minulla jokin tökkii pahasti puunvärisissä huonekaluissa. Patjan päälynen ja tyynyt ovat vuoden 2012 tuotantoa. Makuuhuoneen värimaailmaksi valitsin viileän rauhoittavan sinisen.

Ensimmäisenä tein verhot. Leikkasin 10cm*11cm kokoisen palasen, jonka reunat käsittelin kynsilakalla. Valitetavasti en löytänyt mistään kirkasta lakkaani, niin piti tyytyä kirkkaaseen glitterlakkaan. Sivureunat jätin sellaiseksi. Ylä- ja alareunaan tein käänteet grillitikkuja varten. Grillitikkujen leikkuuseen sopii parhaiten koiran kynsisakset. Verhot ovat siis nauhalla ylös sidottavaa mallia.

 Seuraavaksi tein ohuen fleecen päälle pussilakanan ja vihreisiin tyynyihin tyynyliinat. Nopeasti valmista. Petivaatteita en edes käsitellyt kynsilakalla, kun kulutus tuskin tulee olemaan hirmuista, joten en usko hapsuuntumiseen.
Jäljelle jääneestä kankaasta päätin tehdä kiikkutuolin, niitä pimeitä öitä varten kun Reino-vauva valvottaa. Istuimen pohjaan leikkasin 2 palasta paksua pahvia ja palan kiinteää pakkauspehmuketta. Selkänojaksi leikkasin pahvia, johon liimasin päälle samankokoisen palan ohutta fleeceä. Aluksi ompelin Selkänojan päälle menevän pussin, jonka ulos päin näkyvän reunan käänsin ja ompelin siistiksi. Istuinosan päälle hieman näin vaivaa ja ompelin 2 sivusaumaa ja alareuna käänteen. Päälisen liimasin kuumaliimalla. Selkänojan alle jäävän osan liimasin. Ja sitten selkänoja paikalleen.

Kiikkutuolin osaksi suunnittelin 3mm vaneria, mutta emme vieläkään ole sahan kanssa puheväleissä, siispä päätin kokeilla paksua pahvia. Se leikkaantui jotenkin oudosti ja vääntyi, vaikka mattopuukolla ähersin. Sitten muistin pakin nro. 3 ja kaikki ihan tikut. Tohtorin kurkkuun kurkkaustikusta leikkasin keinuosan. Saksilla reunoja, mutta herkät paikat mattopuukolla. Kurkkaustikut ovat muuten hyviä, mutta halkeavat koko tikut pituudelta herkästi.Käsinojiksi löytämiäni minijäätelötikkuja ja siihen välille grillitikkuja. Hirveästi Bisonin liimaa ja sitten maalarinvalkeaa lateksia. Istuin osa näkyy osittain kuvan yläreunassa.

Tässä vaiheessa muistin joulukuun alussa aloittamani projektin Reinon pinnasänky, joka on jalkoja vaille valmis. Maalin kuivuessa hainpas senkin siihen pöydälle. Pinnasängyn olen tehnyt jäätelö- ja grillitikuista. 4 tikkuun porasin reiät, joihin mahtuu grillitikut. Pohjatikut liimasin pahvin päälle. Tällöin käytössä oli puuliima. Varsinkin tikkujen liimaaminen suoraan oli melkein mahdottomuus. Aluksi ajattelin tehdä yläreunatkin jäätelötikuista, mutta ne olivat liian leveitä. Täten päädyin grillitikkuihin. Pinnojen vinoutta olen koettanut korjailla laittamalla hirveästi liimaa. Maalaus hommat hoiti mieheni valkoisella Spraylla. Viimeistellessään maalausta koko teos oli tipahtanut. Ja tietenkin pinnat menivät vinoon. Koetin pelastaa mikä palastettavissa on liimalla. Onhan se näköinen, mutta niin kovin rakas. Jalat on tehty Tiimarin pyöreistä puukepeistä.

Kuvassa näkyy myös keinutuolin liimausvaihe.Koneen ollessa esillä ompelin myös pinnasänkyyn petivaatteet (vaaleansinistä fleeceä, oranssikirahvikangas ja pitsiä), ja alastomalle Reino reppanallekin jotain päälle pantavaa. Asetellessa petivaatteita huomasin miten rumasti ne pinnojen välistä näkyy, joten ei auttanut muu kuin tehdä pinnasuoja sinisestä paperista ja Tiimarin kangastarrasta.

Keinutuolin pohjaan, vaikkei sitä kukaan näekään, liimasin pallokuvioista paperia. Halusin myös hieman lisätä pitsiä. Sitten vain kuumaliimalla keinotuoli kasaan ja tavarat omalle paikalle Kassalaan. Keinutuolin jalat eivät ole tarpeeksi kaarevat, joten tuoli ei keinu kunnolla. Takana näkyvän lasikukan olen löytänyt kirpputorilta ja matot virkannut. Lanka oli jännä, kuin olisi 3 lankaa syltätty yhteen, mistään en ole löytänyt vastaavaa... Siitä sai 3 ihanan näköistä mattoa, jotka kaipaavat vielä silitysrautaa. Kattolampun piuhat roikkuvat vielä vapaana, mutta niiden aika tulee kun oikea lampunvarjostin sattuu kohdalle. Vanhempien makuuhuone sijaitsee ylimmässä kerroksessa.

Kynsilakka, biisonin liima ja spray-maalit ovat liuoitin pohjaisia. Vasta tunnin ähertämisen jälkeen tajusin siirtyä liesituulettimen alle. En siis tiedä johtuuko tämän illan innostus harrastuksesta vai imppauksesta.

1 kommentti:

  1. Reino. <3
    Hienoja juttuja taas kerran! Kaikkeen ne grillitikut taipuukin... :)

    Liisa.

    VastaaPoista