keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Reino ja lelut

Hyvää Uutta Vuotta 2014 kaikille lukijoilleni. Tämä vuosi alkaa onnellisena hykerrellen, sillä minulla on jo 2 "rekisteröitynyttä" lukijaa. Kiitos siitä Hilsu ja Päivi Vento.

Juhlapyhän kunniaksi en aloittanut suurta projektia vaan tein pientä siinä sivussa silloin tällöin. Minulla on pieni helposti siirrettävä ilmoitustaulu askartelujeni pohjana, tavoite oli siis että projektit pysyvät sen alueella

Kuten jo aiemmin uhkasin, leikkasin Reinon palasiksi. Nukke on Adorable Minies-sarjaa. Puukotin raa'asti kädet, jalat ja pään irti. Raajoihin porasin 1mm terällä reiät ja laitoin rautalankaa ja liimaa. Pää oli ontto. Koloon laitoin kaksinkerroin olevan rautalangan ja päälle sekoitettavaa liimaa, joka kuivuu kovaksi. Liima on ostettu kesällä, kun ruohoa leikatessa lensi kivi ikkunaan ja tuli pieni kolo. Sekoitin siis kahta eri mössöä, laitoin niitä 1ml ruiskulla pään sisään ja annoin kuivua. Sitten vain kierittelin ja pyörittelin pojan kasaan.

Rautalangan päälystin sideharsolla ja sideharsoteipillä. Muutosten myötä Reinolle tuli pituutta lisää vajaa sentti, mutta se riitti muuttamaan vauvan taaperoksi. Ja kuten kaikki tietää taaperot tarvitsee leluja.
Olen lukenut ja selannut useaan kertaan läpi Maria Malmströmin Nukkekoti Väinölän tapaan. Upea kirja!! Lainasin kirjastosta ja kuukauden välein uusin lainan netissä. On siis ollut luettavana viikoittain jo usean kuukauden. Päätin tehdä siellä näkyvän vetokärryn. Oman version siitä, sillä taidot eivät ole vielä aivan Marian tasoa. Väinölä löytyy täältä: http://maria-malmstrom.blogspot.fi/. Lisäksi päätin tehdä Hakan, jollaisen olen joskus nähnyt kirpputorilla ja miettinyt että tuohon pystyn itsekin.
Tein pohjat jäätelö-, minijäätelö(=melkein kuin kahvitikku, mutta lyhyempi)- ja tulitikuista. Reunat minitikuista. Jonkin verran tein akryylimaali kokeiluja. Huomasin että jos maalaa suoraan tikkuun väri tummuu, eikä varsinkaan kirkkaat värit pysy kirkkaina. Tikut täytyi siis pohjamaalata. Kuvassa oikean puoleinen tikku on maalattu ensin valkoiseksi.
Hakan tein lopulta 3mm vanerista. Aluksi kokeilin porata jäätelötikkuun 3mm terällä 6 reikää. Voin sanoa ettei halkeamatta onnistu. Viimeistään viimeinen poraus halkaisee koko homman. Hakkaan käytin: 3mm vaneria (vähän joutui Fiskarsit koville), jäätelö- ja hammastikkuja. Aloitin maalaamalla osat maalarin valkoiseksi. Sitten akryylivärein punaiseksi, keltaiseksi, vihreäksi, siniseksi tai keltaiseksi. Porasin vaneriin rei'ät, leikkasin tikut ja liimasin homman yhteen. Ihan kivoja niistä tuli. 2 veto kärryyn tein työntöaisan grillitikusta. Renkaiksi laitoin neppareita.

Samalla kertaa maalasin minitikkuja eri väriseksi, niistä tulee taulun kehyksiä lasten huoneisiin. Taulussa näkyvä kuva oli Meidän perhe lehdessä marraskuussa. Oman lapsen huoneen seinälle on menossa samanlainen kuva. Leikkasin ja liimasin kuvan pahville ja kehykset siihen päälle.
Tältä näyttää poikien huone. Kerrossänky on bilteman sytyketikuista, pöytä Sylvanian familya maalattuna valkoiseksi, karttapallo on teroitin, lamppu deudoranttipurkista ja verhot 5cm leveää lahjanauhaa. Reinon housut ompelin itse, paita on viety Lundbyn pojalta. Ostin pojan tarjouksesta, mutta pää on liian pieni.

1 kommentti: