maanantai 6. tammikuuta 2014

Sänky ja sohva ohje

Tai ainakin näin minä sen teen. Kaikkeen työskentelyyn ja tekemiseen tarvitaan tarvikkeita. Itsellä tavarat on 2 työkalupakissa, 2 työväline salkussa ja 3 rasiassa. Ja tietenkin kaapeissa lisää. Varsinkin levitettävän ykköspakin läpikäyminen tuo monesti hyviä ideoita. Tässä vaiheessa kaikki on vielä järjestyksessä ja pieni ilmoitustaulu tyhjä. Keittiön pöydälle saa parhaiten levitettyä kaiken nähtäväksi.=) Ja tulee pidettyä järjestys, kun 5 kertaa päivän aikaan siirrät pois tieltä. Yleensä kasaan tarvittavat ilmoitustaululle ja sitä sitten nostelen.
Sängyn olen tehnyt aiemminkin grillitikuista, rautalangasta ja mdf-levyn palasesta. Nyt lisäsin hommaan sekaan myös Tiimarin loppuunmyynnistä (-90%) löytämiäni muovitikkuja. Sitten vain kiertämään kaksinkerroin olevaa rautalankaa grillitikkujen ympäri. Ohut rautalanka taipuu mukavasti sormissa ja pitää suhteellisen hyvin muotonsa. Kun päädyt olivat valmiit, kokeilin niitä pöytää vasten ja kääntelin reilusti kulmista, jotta sain tason myötäisiksi.
Tällä kertaa tein sänkyyn pohjan bilteman 5 sytyketikuista, jotka liimasin alta yhteen 3 jäätelötikulla. Kuivuttua porasin reikiä jokaiselle sivulle ja pujotin niistä rautalangan. Sivuiksikin käytin rautalankaan pyöritettyä grillitikkua. Aikaahan tähän saa menemään. Seuraavaksi koko hökötys maalattiin valkoisella spraymaalilla. Lopuksi ompeli petivaatteet.
Sohvien valmistukseen olen käyttänyt joko paksua pahvia tai mdf-levyä, josta leikataan sopivan kokoinen istuin osa. Paksusta pahvista selkänoja. Pehmusteeksi jotain paksua pehmeää pakkausmateriaalia, monesti olen käyttänyt ohutta retkipatjaa.
Kankaat olen yleensä ommellut sopimaan istuinosan ja selkänojankin päälle. Selkänojaan teen pussin, jonka pujotan paikalleen. Ulospäin näkyvän reunan taitan ja ompelen. Pahvinmuotoa mukaillen on hellpo tehdä erilaisiakin selkänojia.
Kukallisen istuin osan ompelin edestä muotoon, mutta Ikean kankaasta tehtäviin ompelin etukaistaleen ja pepun alle tulevan osan vain leikkasin.
Päätin liimata sen ensin kiinni keskelle ja sitten taittaa ja liimata myös sivuille. Tämän jälkeen liimasin päälle molemmilta sivuilta ommellun "nauhan". Olisi pitänyt pysyä tutussa ja turvallisessa muotoon ommellussa. Pääly osaa liimatessa käsi lipesi, osui kuumaliimaan, joka on KUUMAA!! Aika karmea tunne kun koetat repiä pois liimaa ennen kuin se polttaa pahemmin. Varovaisuutta peliin varsinkin kuumaliiman kans. Tavallinen puuliimakin toimii, mutta kuivuu niin hitaasti.
Selkänojan kankaan liimasin aluksi molemmin puolin kiinni pahviin ja sitten kokonaisuutena kiinni istuinosaan.
Pohjaan liimasin helmet jaloiksi. Tein siis 2 nojatuolia ilman käsinojia ja divaanin.
Kukka kuviollisesta tuolin lopputulos ei aivan silmää hivellyt. Istuinosan kangasmeni vinoon. Kangaslaatikkoa kaivellessa onneksi tuli vastaan leveää kuvioitua nauhaa joka sopi romanttisen tuolini luonteeseen upeasti.
Lopuksi vielä muistutus ja varoitus kuumaliimasta. KUUMALIIMA ON KUUMAA!
Sen verran rankka harrastus että ihan vesikelloja käsiin tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti