sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Pieniä muutoksia ulkoasuun

Pari viikkoa sitten otin Kassalan etuseinät irti. Pienempää palasta oli tarkoitus kaventaa hieman, jotta mahtuu avautumaan paremmin sekä fiksailla ovia ja ikkunoita. Se on ihan sellainen pieni simppeli projekti. Jo etuseinässä on 12 ikkunaa, yhteensä siis 19. Sivuseinien ikkunat jätän nyt kuitenkin odottamaan myöhempää inspiraatiota.
Maalasin ison läjän kahvitikkuja sekä pitkiä tulitikkuja. Ensiksi poistin ovista vanhat väliaikaisuus patentit, jotka olivat olleet siinä melkein 2 vuotta. Saranoiden ympärille liimasin kahvitikkuja ja niiden päälle vielä valkoisen kahvitikun. Ihan hyvin jäivät piiloon. Ulko-oveen tein kuviot 1mm vanerista ja tallin oviin kahvitikuista. Puuliima kuivuu hitaasti, liimattava alusta epätasainen ja kahvitikut taipuivat helpolla. Etenin siis pienissä osissa sen mukaan miten sain painoja ja pyykkipoikia käytettyä. Kun homma oli kuivunut niin päälle maalia.
Varsinkin autotallin oviin olen hyvin hyvin tyytyväinen.
Ikkunoihin mietin montaa eri vaihtoehtoa, mutta päädyin kuitenkin ristikkoon. Sen verran piti hifistellä, että leikattuani ikkunapokat viilasin niiden keskelle puoleen väliin ylettyvän kolon. Sitten nätisti vasaralla napauttaa yhteen. Onneksi melko nopeaa vaikkakin pölyistä puuhaa.
Ikkunoiksi olin ajatellut Bilteman 2mm pleksiä. Se kuitenkin on niin kovaa ettei mieheni eikä edes Levynleikkaaja ystäväni saanut sitä ilman halkeamia leikattua. Onneksi muistin omistavani saksilla leikattavaa 0.5mm Clear Polyester levyä. Hyvissä ajoin ennen kuin liian monen yöunet meni näitä ikkunoita miettiessä.

Viime hetkellä päätin että haluan leveät ikkunalaudat. On sitten tilaa mihin laittaa niitä joskus valmistuvia kukkia, kirjoja, koriste-esineitä jne. Ikkunalaudat leikkasin tohtorin kurkkaa kurkkuun tikuista. Ajattelin myös laittaa sisäreunoihin pokat. Eli ei muuta kuin maalaamaan. Varmuuden varaksi maalasin koko paketin pitkiä tulitikkuja. Mikä lopulta osoittautui loistavaksi ideaksi, koska ikkunalaudan paikka oli kapea ja tarvitsin laudan alle tukipuun.
Sitten vain ruuvaus takaisin ja verhot paikoilleen.

Lopuksi vielä ennen ja jälkeen kuva, josta hyvä kun eron edes huomaa..=) Kyllä taisi muuttua ihan radikaalisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti