perjantai 24. tammikuuta 2014

Mattoja

Aikoja sitten on tullut virkkailtua pylväsneuleena mattoja, hiemanhan ne repsotti reunoista. Kuvissakin vilahtanut silloin tällöin. Nyt sain kuitenkin ostettua kankaaseen silitettävää tärkkikangasta. Ruskeiden mattojen lanka oli alkujaankin sekaisen näköinen, ja siitä sai ihania mattoja. Lankakaupassa olen yrittänyt selostaa millaisesta langasta oli kyse, mutta ainakaan vielä en ole saanut viestiäni perille. Kannattaisi ehkä ottaa näyte mukaan, jos muistaisi. Vaalean ruskea matto on vaalean ruskeaa karhunlankaa(?) sekä valkoista ohutta höhtyvälankaa.

Reilu viikko sitten ostin ensimmäisen ristipistotyökehikon ja päätin ruvetä ristipistoja tekemään. Joskus nuorempana olen kanavatöitä tehnyt, joten sieltä sovelsin ompeluajatusta. Ja tietenkin aloitin pienellä 14 tunnin projektilla. Tein siis pojan huoneeseen liikennematon. Minulla oli ajatusten perällä selvä visio siitä miltä maton tulisi näyttää. Aloitin alareunan punaisesta mökistä ja omenapuista, sitten lisäsilin keltaiset ja siniset talot. Tien pohjana käytin harmaata lankaa, johon päällimmäisen ristin tein vaalean ruskealla langalla. Sitten vain oranssit liikennemerkit risteyksiin ja vaalean punaisia kukkia. Lopulta parin tunnin täyttö vihreällä. Reunoihin koetin purkaa virkkauslankaa, joka koostuu kolmesta langasta. Purettuna tosi heikko laatuista ja katkeili koko ajan. Onneksi käytin vain reunoihin.
Ristipisto matto
Mutta koska en ollut kotona aloittaessa, minulle sattui hyvin yleinen pieni mittavirhe. Matto on melko pieni. Mutta kuten pienen pojan äitinä olen saanut huomata, liikennematot ovat yleensä pieniä (IKEA), tosissaan saa etsiä ja maksaakin jos haluaa sopusuhtaisen lattiapeittävyyden saavuttaa.
Virkatuissa matoissa mitta suhteet ovat ehkä hieman paremmat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti