tiistai 28. tammikuuta 2014

Kaikki kotona

Eilen illalla kaivoin esiin Pirren ja Joosepin teosta yli jääneen ihonvärisen fimon. Jos olet sattunut huomaamaan on Kassalassa sänky 4 lapselle, mutta vain yhdessä niistä nukkuu taapero Reino. Eli ryhdyin siis lasten tekoon. Edellisestä kerrasta poiketen painoin pääpalloon hammastikulla rastin, jonka keskelle tein erikseen nenän. Nenän sivuille jääneet painaumat painelin sormella matalaksi sekä tietenkin nenän alusen. Huomattavasti helpommin muotoutui lasten kasvot. Useamman kerran pyöräytin käsien välissä takaisin palloksi, kunnes saavutin tyydyttävän lopputuloksen. Toiselle tytöistä tuli pieni sievä nenä kuten äidillään ja toista on rasitettu hieman isommalla nenällä ja hörökorvilla. Tein myös vauvan pinnasänkyä varten, tässä on jo mittakaava hurjan pientä. Tietenkin tein kaikille vielä kädet ja jalat. Vauvan käsissä on erikseen pelkkä peukalo.
Loppumassasta tein sitten Reinon silmien inspiroimana mustasilmäisiä siittiöitä, vielä pienempiä kuin vauvan pää. Tein pallon, painoin kuopat mustille helmille ja lisäsin keskelle pikkupalon nenäksi. Ehkä joskus tytöille nukkeja tms..
Tämän jälkeen taittelin metallirungon. Pirre ja Reino ovat tulleet mukaan antamaan mittakaavaa. Ensimmäisenä muovautui alakoululainen ihana Elina. Rautalanka kehikon olen päällystänyt 5cm leveällä sideharsolla ja haavateipillä. Poikatyttö Maisa taas on Elina ja Reinon välistä. Melko hoikkaisia ovat.
Elinalla on aivan samanlaiset hiukset kuin äidillään. Aloitin hiusten kiinnityksen tekemällä pälvikaljun, tämän jälkeen ompelin hiukset 2 kohtaa kiinni kanttinauhaan, leikkasin nauhat mahdollisimman pieneksi ja liimasin kaiken päälle. Maisalle mittasin kanttinauhaan otsasta niskaan ulottuvan alueen ja ompelin hiukset siihen, Maisalle tulee sivuponnarit ja punainen kihara tukka.

Lopuksi maalia naamaan ja menoksi.=) Vauvan kasvot menee ehkä jossain vaiheessa uudelleen maalaukseen. Tässä perhe Huoleton-Hutilus kokonaisuudessaan puolialastomana. Nyt kun läksin tilaamaan Stay Frayn pääsen joskus vaatteiden tekoon sekä tänä iltana nukkumaan...x)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti