torstai 2. tammikuuta 2014

Nyt meillä voi saunoa!

Lauteet olen tehnyt marraskuussa jäätelötikuista, mutta mitä lauteilla tekee ilman saunaa. Aloitin teippaamalla 8 Bilteman sytyketikkuja nippuun. Sahasin 2 lauteiden mittaista nippua (n.8,5cm). Liimasin pätkät suoraan kylpyhuoneen seinään.
Tämän jälkeen päätin tehdä ruskean saunan. Maalasin lauteet. Seinään käytin astetta tummempaa ruskeaa. Seinän maalaus oli hieman hankalaa paikallaan ja jouduinkin jälkeenpäin maalaamaan katon ruskeita läikkiä valkoisella ja sitten seinän valkoisia läikkiä ruskealla. Netistä etsin aluksi keltaista laattakuviota, mutta ihastuin vihreään. Tulostin kuvion valokuvapaperille ja liimasin vastakkaiselle seinälle.

Saunan muihin seiniin käytin n.7cm ja 6cm palasia sytyketikuista. Etusivulle liimasin pitkiä tulitikkuja ja rakennetta vahvistin jäätelötikuilla. Suihkun puoleisen seinän rakensin 1mm vanerin päälle. Ikkunan tein muovilevystä, jonka löysin sattumalta töissä laminointikoneen viereisestä roskiksesta. Ikkunaan koetin tehdä koripunosta, mutta se ei istunut hyvin. Lopulta laitoin vain ensin pystysuorat ja niiden päälle vaakasuorat viipaleet. Päälle minijäätelötikut ja paljon maalia.
Mieheni toi minulle metalliroskan omista varastoistaan. Roska on xenon-lampusta. Oli ajatellut että saan siitä lautasen ja sähkökiukaan. Leikkasin siis "roskan" osiin. Vanerista tein puolikaaren sisään sopivan palasen ja liimasin sen paikoilleen. Tohtorintikusta tein pohjan kiviä varten. Kiviksi käytin ruskeita puuhelmiä, jotka syksyllä löysin kävelytieltä. Paljon liimaa ja sekaan pieniä mustia helmiä. Toiselle puolelle seinää liimasin vihreää laattakuvaa.
Tässä vaiheessa aloin ajatella saunanseinien asennusta, liimatako paikoilleen vai olisiko kuitenkin parempi jos pystyisi tarvittaessa irroittamaan. Parhaaksi katsoin tehdä siirreltävän saunan, jos joskus haluan pyyhkiä pölyt (pois se minusta) tai jos lauteiden alle putoaa jotain. Takaseinä oli jo kiinteäksi liimattu, joten sitä en voinut käyttää hyväksi. Etuseinä oli helppo liimata kiinni lauteiden kylkeen. Suihkuseinän kiinnitin yläreunasta etuseinään ja takaa bilteman sytyketikulla lauteiden jalkoihin. Vahvikkeeksi porasin paikat nauloille ja sitten hirveästi liimaan. Taustalla näkyy työkalusalkku ja pakki 2 (puutavara).
Liiman kuivumisen odottelu ei ole varmasti vahvimpia puoliani. Vein siis muita projekteja eteenpäin. Liiman kuivuttua taitoin laminaattiroskan kahtia ja leikkasin siitä oviaukkoon sopivan kulmaoven. Liimasin kirkaan letkun kappaleita saranoiksi sekä omat sormeni yhteen. Ja taas sitä typerää odottelua. Jouduin liimaamaan letkun pätkät 3kertaa, kun en malttanut odottaa kuivumista. Kahvaksi liimasin 2 valkoista helmeä.
Ja kyllähän siitä ihana tuli. Paikalleen asentaessa huomasin että sauna ei täysin istu edestä, mutta keksin siihen myöhemmin jotain (roikkuva kasvi tai kaappi). Myös suihkunurkkauksessa on talon valmistusvaiheessa jäänyt kolo... Seinässä oleva lamppu istuin kuitenkin lauteiden alle täydellisesti. Tässä näitä kuvia:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti