maanantai 6. tammikuuta 2014

Sohvat, sänky ja Kassalan kissat

Nyt kun tuli paljastettua miten olen tehnyt sänkyjä ja sohvia, voinkin laittaa kuvan tytön huoneen kalusteista. Sänkyä taiteilin reilu vuosi sitten aamulla odotellessani äitiysneuvola-aikaa. Jotenkin oli höntti olo, mutta halusin saada homman valmiiksi. Pari tuntia väkersin pöydän ääressä, mutta valmista tuli. Hyvä niin. Siltä reissulta ei sitten tultukaan suoraan kotiin eikä yhtenä kappaleena.

Matala istuinkin on aiempaa tuotantoa. Lipasto ja arkku on Hong Kongin alennuksesta löydetyt. Sittemmin maalattu valkoisella oman näköiseksi. Päällimmäisenä olevaan peittoon kokeilin neulonta taitojani. Vihreästä rassista koetin väännellä eläimen, ihan en ole varma mikä se on...
Tässä kuvattuna on olohuoneen tämän hetkinen kalustus. Olen jopa käsin ommellut selkänojakankaan kiinni istuin osaan. "IKEA"n hyllykön leikkasin saunalampun suojasta ja maalasin. Sohvalla näkyy yksi Kassalan kissoista. Kissoilla oli marraskuussa hirmuinen lisääntymiskausi ja niitä on monta. Kymmenkunta on löytänyt jo uuden kodin.
Kissat olen tehnyt neulahuovuttamalla. Tarkoitus oli oikeasti myös vedellä huovuttaa, mutta en vielä ole löytänyt tarpeeksi hyvää ohjetta. Eli saa vinkata jos jossain on huovutus ohjeet taulapäille. Ei riitä: "laita siihen vettä ja mäntysuopaa, sitten vaan hinkkaat". Pitäisi olla ajat kuinka kauan kylmässä ja kuinka kauan kuumassa ja milloin pitäisi olla valmista.

Neulahuovutus oli tosi helppoa! Jonkin verran tein reikiä sormenpäihin, ennen kuin älysin ottaa nuppineulat avuksi. Riitti kun ajatteli jotain muotoa, sitten vaan pyörittämään neulan alla ja tökkimään jotta pysyy halutussa muodossa. Tein heti alkuun 12 kissan päätä, ja niille väkersin rautalangasta vartalot. Kun kehikon päälle huovutus ei heti onnistunut päädyin neulahuovuttamaan vartalotkin. Vasemmassa ylänurkassa näkyy ensimmäinen työntulos. Viereisessä kuvassa näkyy Riepu, ensimmäinen pentukissa. Sittemmin olen kokeillut istuvan ja seisovan kissan mallia, mutta jos nuita omia 1:1 katsoo niin yleensä ne vaan makaa jossain.

1 kommentti: