torstai 2. tammikuuta 2014

Tammikuun iltojen valaistus

Deudorantti tuli tiensä päähän. Kaivoin työkalupakista mattopuukon ja otin tärkeimmät osat talteen.

Kehikko osasta leikkasin vielä suuremman osan irti ja keskityin siihen pieneen ristikkoon ympyrän sisällä. Lisäksi tarvitsin helmirasiani ja ohutta valkoista lankaa. Jonkin aikaa tihrustin ja ähersin. Useamman tunninkin. Kun varjostin oli valmis porasin ristikon keskelle lampun kokoisen reiän, n.3,5mm. Takkahuoneen kristallikruunu on nyt valmis.
Kuvat on otettu otsalampun valossa, koska Kassala kaappeineen on pistorasia edessä enkä jaksanut ruveta siirtelyhommiin.
Kuvia ottaessani huomasin että aiemmin värkkäilemäni jalkalamppu on yhä ilman kupua. Siihen mennessä olin ehtinyt porata napin keskelle reiän, liimata reikään grillitikun. Kierittää tikun ympäri rautalankaa, siirtyä Kassalaan, kierittää tikun ja valojohdon ympäri rautalankaa. Varjostimen sain jo aiemmin kun pieni lapsilukollinen korkki jäi tarpeettomaksi. Leikkasin korkista päälimmäisen osan rikki ja otin talteen sisuksen. Tällä hetkellä odottelen että lapsen nestemäinen panadol loppuu niin saan sieltä hieman isomman korkin sisuksen.
Kuvasin lopuksi myös muut talossa jo olevat varjostimet. Niihin on käytetty dödön palloa ja 2 maalipurkin pikku korkkia sekä Tiimarista ostettua kangastarranauhaa. 2 ensimmäistä valaisinta löytyy 4.kerroksesta lasten huoneista (saa vapaasti arvata kumpi on tytön huone) ja oikean puoleisin eteisestä.
Sinä päivänä kun minulla on 20 rekisteröitynyttä lukijaa tai Kassalan 2v syntymäpäivänä toukokuussa, lupaan tehdä postauksen talon rakennuksesta. Levyjen sahauksesta, kasaan liimaamisesta, sähkötöistä ja muusta.

3 kommenttia:

 1. Mistä saat kaikki ideasi? Tätä oon jo pitkään pohdiskellut, kun ei itsellä ihan heti tulis mieleen lähteä dödöputelista lamppua vääntämään...

  Liisa.

  VastaaPoista
 2. Nukkekotiharrastajat facebookissa on mahtava paikka löytää ideoita. Jotkut ideat on ohimennen nähnyt vain jossain blogissa tai kirjassa, sitten yön pimeinä tunteina ne alitajunnasta putkahtaa takaisin.

  VastaaPoista
 3. Hienoa. Tässä onkin jo mietityttänyt miten sähköistää nukkekotia. joku kännykän vanha laturi löytyy ja valkoisia ledejä mutta nämä käytännön valaisimien varjostimet oli vielä mietinnässä. illalla dödöpurkki parempaan käyttöön...

  t.Heikki

  VastaaPoista