tiistai 17. joulukuuta 2013

Keittiön kimpussa

Viime aikoina olen keskittynyt keittiöön. Ei ehken viisain valinta näin heti alkuun... Koska keittiössä tarvitaan paljon lasku ja säilytystilaa. Viisaampi olisi aloittanut harjoittelun jostain muualta, mutta tehdään heti selväksi että en harrasta viisautta.

Rohkeasti kuitenkin ryhdyin 3mm vanerin kimppuun. Mistä lie tullut hullu ajatus että vaneria sen olla täytyy. Lopulta mieheni sahasi ja minä hoidin hiomisen ja kasaamisen. Mutta keittiön alakaapistohan siitä saatiin. Sittemmin olen ymmärtänyt että Bilteman sytyketikut ja varsinkin lääkärin kurkkuunkurkkaus- sekä jäätelötikut sopivat tällaiselle tohelolle huomattavasti paremmin. Varsinkin kun ohuita tikkuja voi leikata saksilla!! Ei tarvitse ärräpäitä vuodatella ja miestä apuun noutaa. Saha ja minä emme puhu samaa suoraa.

Hankin myös ihka oikean Lundbyn jääkaapin. Päätin vähän oikaista, koska vastaan tuli mahtava tarjous Jalan loppuunmyynnissä. Mukana tuli sitten tiskikone. Ostotilanteessa hutiloiden ja huolella katsoin sitä hellaksi. Eikä minun keittiössä ole tilaa tiskikoneelle. Siitä sitten puolet kalliista ostoksesta palasiksi. Ylä hylly tulenee myöhemmin käyttöön. Ehkä vessaan peilikaapiksi ja tiskikone integroitiin kaapistoon. Mahtava ajatus! Kannatti valvoa yökahteen. x)

Jos haluaa nähdä miltä Lundby näytti aluksi http://lelulahja.fi/lelut/Lundby?product_id=853

Ja tältä se näyttää nyt:

Kaapiston on sahanut mieheni 3mm vanerista, ovien kuviot leikattu saksin 1mm vanerista, pöytätasoon liimattu graniittitarra ja allas Oltermannijuuston yksittäispakkaus joka on maalattu hopea spraylla. Hana on tilattu netistä. Ovien saranat on lankanauloja, joille on porattu paikka oveen sekä ala- ja ylätasoon. Liimattu kasaan puuliimalla, jonka kuivumisaika on melko pitkä mutta pitääpähän sitten. Jonain päivänä kun uskallan avata akryylimaalini niin oviin tulee vielä kuvio.

Tohtorin kurkunkurkkaustikuista tein nyt kolmannen seinähyllyn. Kaksi on jo liimattu seinään. Koukut väännelty rautalangasta.

Lisäksi bilteman sytyke-, kurkunkurkkaus- ja pitkistä tulitikuista sekä melkoisesta köntistä kuumaliimaa valmistui pirtin pöytä. Vaikka rakennusvaiheessa tekele näyttäisi kuinka karulta niin maalattuna niihin jo melkein uskoo:.

Keittiöstä puuttuu vielä hella ja tietenkin se kaikkein tärkein eli pikkusälä, Kunhan inspiraatio iskee ja tiedän millaisen hellan teen tai tilaan niin keittiö olisi kalustuksen osalta valmis.

Kuvat otettu keittiön pöydällä sillä nukkekoti huoneessa nukutaan. Tässä kuitenkin kuva parin päivän takaisesta tilanteesta. Keittiön kalusto on Sylvanian familyä (hankittu kesällä 2012), mutta en siitä erityisemmin enää pidä. Varsinkin rassaa kun tuolit ovat vinot ja toisen tekemät:
Ehkä olisi jo minunkin aikani siirtyä unten maille.

Kommentteja ja vinkkejä hellan rakennukseen kaivataan.

1 kommentti:

  1. Ritu nämä on oikeesti tosi hienoja , kiva katsoa kun joku osaa tehdä :)

    VastaaPoista