maanantai 5. toukokuuta 2014

Tennarit

Innostuinpas sitten tekemään kenkiä. Converset olivat ehkä mihin pyrin, mutta lopulta niistä tuli aivan oman näköisiään. Kengät tein liimaamalla kangasta paperille, leikkaamalla muotoon ja liimaamalla pahvin päälle kasaan. Työskennellessä käytin suojahanskoja joita sai vaihtaa tiuhaan, sillä kyse on todella pienistä kengistä. Puolet ajasta liima tursui minne sattuu, palat liikkuivat ja kädet hikosivat. Mutta koukkuun jäin, liekkö syy sitten liiman haistelussa. Liima haisee todella voimakkaasti liuotteilta, joten hommat on tehtävä hyvin ilmastoituna ulkona.

Jonkin verran jätin mahtumisen varaa kengän pohjiin enkä niitä sitten sen enempi kokeillut tekovaiheessa. Kun on saanut valmistus vaihteen päälle siinä ei paljon sovituksiin hiljennetä. Olisi ehkä kannattanut, sillä kengät ovat hieman tilavia. Lisäksi perhe Huoleton-Hutiluksen vanhemmilla on aivan karmeat lattajalat!!!=)
Kenkiä valmistui siis 4 tunnissa 5, viimeinen pari jäi liimakännin takia kasaamatta. Ei olisi minusta hikipajalle kengän valmistukseen, sen verran hidasta ja hikistä työskentelyni on.
Sain siis valmiiksi vanhempien, 2 lapsen ja vauvan kengät. Lopulta vauvan kengät olivat kaikkein sopivimmat lasten jalkaan ja lapsen kengät armotta liian suuret. Tästä on hyvä jatkaa kohti sopivampia malleja. Onpahan eteisrekvisiittaa ihan urakalla.=)
Sitten kuvat sovituksesta:
Maisan kengät ovat LIIAN ihanat!!! Elinalle, Reinolle, vauvalle ja vanhemmille täytyy tehdä joskus uudet sopivammat. Onneksi on tulossa kesä ja ulkona tarkenee liimailla.
Kuvassa näkyy myös Elinalle virkkaamani vielä hieman keskeneräinen mekko. Maisa riepu nakuilee.
Viimeistelynä kenkiin laitoin ohuen pahvista leikkaamani suirun johon olin piirtänyt 3 viivaa. Kärkiin COnverse tyylinen ratkaisu. Ja lopuksi vielä neula ja lankaa. Söpöt, joskin pulleat ja liian isot kengät.=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti