maanantai 26. toukokuuta 2014

Uuden sahan kokeiluja

Äitienpäivä lahja saapui hieman myöhässä, mutta saapui kuitenkin. Sain PowerPlussan kuviosahan Saksasta!!=) Jossain vaiheessa siihen tulee perässä vielä lisää teriä, kuten esimerkiksi pyöreä terä jolla voi sahata jokasuuntaan! Vähän olin kyllä itse sitä mieltä etten tarvitse moista kapistusta, mutta nyt en enää pärjää ilman. Hetken aikaan sai opetella painamaan vaneria kunnolla ja syöttämään HITAAMMIN! Minulla on muutenkin elämässä ongelmia nopeuden hallinnan kanssa, se on mieluiten täysillä tai ei ollenkaan. Mutta kun malttaa mielensä niin nättiä tulee.

Kummallisinta vaan oli, kun saha saapui perjantaina keksin sahattavaa vasta sunnuntaina. Löi luovan lukon kun enää ei voikaan vedota työkaluihin, jos tulee sutta ja sekundaa.
Sain lisäksi myös Maria Malmströmin kirjat: Nukkekoti Väinölän tapaan ja Väinölän vuosi. Jonkun aikaa kirjoja selasin kunnes vastaan tuli puusohva. Maria on tehnyt upean koristeleikkauksen omaan sohvaansa. Minen uskonut eka kerralla moiseen suorituksen tasoon yltäväni, joten googlasin. Löysin aivan ihanan turkoosin sohvan. Siitä sitten vapaalla kädellä piirsin taitetulle paperille puolikkaan kuvion. Kun taitoksen avasi niin sain koko kuvion.
Sitten vain mittailin loppujen osien korkeudet Marian kirjasta. Sohvasta tein hieman pidemmän, jotta sillä pystyy sitten nukkumaan. Kuten kaikki tietää Marian kirjat on 1:12 ja Kassala on 1:15, mutta 1:12 talon rakennus himo on iskenyt... Mansardikattoinen, 2.kerroksinen, vanhan aikainen talo kehittyy ja kasvaa koko ajan kokoaan aivoissani. Taloon muuttaa hippikoodaajatyttö Merikeiju Puolukka(ei vielä olemassa), jolla on intohimona vanhat huonekalut ja muilta pelastetut. Talon rakennukseen aloitukseen voi kulua vielä aikaa, mutta huonekaluja voin alkaa jo valmistaa varastoon.
Lisäksi minulla oli kesken eräisenä Kassalan keittiön tuolit. Liimasin 2 bilteman tikkua vierekkäin ja vahvistin toiselta puolelta viilun palasilla. Aiemmin olen sahannut listasahalla istuin osat jotka hieman levenevät etuosaa kohti. Alun perin oli tarkoitukseni liima istuin osan pohjaan ohuita saslitikun palasi ja sitten hieman pidemmät selkä nojiksi asti, mutta koska minulle ohjeet liimaa palat yhteen on täyttä hepreaa -minen kerta kaikkiaan ymmärrä miten se tapahtuu, minun maailmassa se menee niin että laita liimaa ja mikään ei pysy ikinä siinä missä sen pitäisi ja hermot menee ja sormet liimaantuu ja loppu tulos on kasa sotkua- päädyin poraamaan.

Porasin pohjaan 4 reikää, istuin osaan 5, sekä istuin osan kaareen 5/tuoli. 6 tuolia. Suureksi hämmästykseksi näistä 84 reiästä vain 3 humpsahti läpi asti!!!! Pikkusenko on puolessa vuodessa poraustaidot kehittyneet!!  Tuolin jalkoina käytin saslitikkuja ja selkä nojaan hammastikkuja. Pyöreiden ohuiden tikkujen ylivertaisin leikkuu väline on koiran kynsisakset. Siltikin kasaan liimatessa meni hermot. Mistä minä saan hyvä hermoisen pieni näppisen liimaajan!!?? Joten 2 tuolissa on vain 4 puolaa, mutta oikeassa elämässä lapsi perheissä joskus käy niin että puolat putoilee.

 Istuin osan "kaaren" tein poraamalla ensin bilteman tikkuun 30 reikää. Sitten kaventamalla yli puolet tikun leveydestä ja sitten pilkkomalla osiin. Koska olin hieman tohkeissani ja nukkumaan menoaikakin painoi päälle jätin sitten mittaamatta reikien paikat. Takuulla tulisi siistimpi ja parempi kun mittaisi reiän paikat. Tietenkään tekovaiheessa en ehtinyt ottaa yhtään kuvaa. Mutta tässä nämä odottaa maalia.

Ja joku viisas joskus sanonut että jos haluat että jotain tapahtuu on paras nousta perseeltään ja tehdä jotain asian eteen. Rankka koulutus on jo alkanut ("mopoa et saa jos et ensin totu sahaan") niin jospa parin vuoden päästä minulla on pieni sorminen liimaaja..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti